Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

PROCENA KAPACITETA I SPREMNOSTI JLS ZA NADZOR NAD JKP I OCENA NIVOA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA U JKP

23. februar 2020.

U cilju analize početnog stanja, identifikacije nedostatka i generisanja preciznih i specifičnih aktivnosti za jačanje svake od 17 partnerskih lokalnih samouprava i njihovih javnog preduzeća, projekat Projekat Reforma lokalnih finansija II (RELOF2) je izvršio procenu njihovih kapaciteta i spremnosti za obavljanje poslova nadzora nad lokalnim javnim preduzećima, kao i procenu nivoa korporativnog upravljanja u njihovim lokalnim javnim preduzećima korišćenjem SCORECARD metode.

Projekat je sačinio dva izveštaja koja su sjedinila i istakla najbitnije nalaze, kao i i niz preporuka nastalih na osnovu pomenutih procene i merenja.

Projekat RELOF2 u okviru treće komponente obezbeđuje stručnu podršku za 17 lokalnih samouprava koje su se opredelile unaprede nadzor nad fiskalnim rizicima koje generišu lokalna javna preduzeća. Jedinice lokalne samouprave uključene u projektne aktivnosti su: Užice, Sremska Mitrovica, Paraćin, Knjaževac, Osečina, Šid, Lajkovac, Kragujevac, Aranđelovac, Topola, Batočina, Trstenik, Varvarin, Vrnjačka Banja, Aleksinac, Ražanj i Sokobanja.

Preuzmite:

Procena kapaciteta i spremnosti jedinica lokalne samouprave za vršenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima - Nalazi i preporuke

Ocena nivoa korporativnog upravljanja u lokalnim javnim preduzećima korišćenjem scorecard metode - nalazi i preporuke

 

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs